5 tips om thuiswerken leuker te maken!

2023-10-30
Desko

 

Sinds de corona periode is thuiswerken het nieuwe normaal geworden. Bijna geen enkele fulltimer werkt namelijk nog een volle week op het kantoor. Helaas zorgt thuiswerken voor velen, voor minder plezier in zijn/haar werkzaamheden. Het is soms een uitdaging, maar met de juiste aanpak lukt het je om van je thuiswerkplek een aangename en inspirerende omgeving te maken. Benieuwd hoe? Hier zijn enkele tips om thuiswerken leuker te maken:

 

Een Inspirerende werkplek

Een van de belangrijkste punten om thuiswerken leuker te maken, is het creëren van een inspirerende werkplek. Investeer in goede kwaliteit om een stijlvolle en functionele omgeving te creëren. Denk aan een comfortabel bureau en een ergonomische stoel die bij je persoonlijke smaak en de stijl van je huis passen. Thuiswerken met Desko meubelen is een goede optie als je graag hulp wilt bij het samenstellen van een ergonomische werkplek.  

 

Natuurlijk licht

Zorg voor voldoende natuurlijk licht in je werkruimte. Plaats je bureau dicht bij een raam, zodat je profiteert van daglicht. Dit zal niet alleen je stemming verbeteren, maar het is ook prettiger voor je ogen. Daarnaast zorgt zonlicht voor een betere functionaliteit, doordat het je concentratie verhoogt en vermoeidheid vermindert. 

 

Persoonlijke touch

Als je thuiswerken leuker wilt maken voor jezelf, moet je voorkomen dat je jezelf opsluit in een saai hok. Dit is namelijk helemaal niet inspirerend en zorgt ervoor dat je snel verveelt raakt. Voeg persoonlijke elementen toe aan je werkplek. Decoratieve items, kunstwerken en planten fleuren een ruimte op en geven een persoonlijke touch. Deze persoonlijke elementen laten je werkruimte meer voelen als een ruimte voor jezelf.

 

Een comfortabele pauzeplek

Zorg voor een comfortabele plek waar het mogelijk is om te ontspannen tijdens je pauzes. Een gezellige stoel is perfecte voor in je werkruimte. Hier is het mogelijk om even te ontspannen, een kopje koffie te drinken en opladen voor de volgende werktaak.

 

Contact met collega's

Een probleem waar veel thuiswerkende mensen tegen aanlopen, is het verliezen van contact met collega’s. Persoonlijk contact is erg belangrijk voor de mens en is een belangrijke factor die bepaalt of jij je baan leuk vind of niet. Zorg er dan ook voor dat je in contact blijft met je collega's, ook al werk je op afstand. Videomeetings en chatberichten zijn geweldige manieren om verbonden te blijven en sociaal contact te onderhouden. Daarnaast is het natuurlijk altijd mogelijk om na werktijden een keer met elkaar bij te kletsen of naar het terras te gaan. 

 

Ook al lijkt thuiswerken soms ontmoedigend en saai, het heeft ook zo zijn voordelen. Met de juiste aanpak en een prachtige inrichting maak jij van thuiswerken een leuke ervaring. Maak je werkruimte persoonlijk, comfortabel en efficiënt en je merkt vanzelf dat je productiviteit en tevredenheid toeneemt.